VersPers is een compacte mediaorganisatie die onderzoeksjournalisten traint in het vinden van nieuwe publicatiemogelijkheden en verdienmodellen.

Voor jong talent slaan wij een brug tussen scholing en werken in de journalistiek. VersPers heeft een eigen vakschool, een productiehuis en is initiatiefnemer van een crowdfundplatform voor journalisten.Op eigen initiatief en in samenwerking met partners werken we aan innovatieve, maatschappelijk relevante mediaprojecten.

 

Educatie

Open Eyes

Open Eyes start weer een nieuw studiejaar in september 2017. Hier leer je niet alleen multimediaal werken, onderzoeken en publiceren, maar ook ondernemen. Heb je genoeg schoolbanken gezien, maar ben je nog niet uitgeleerd? Dan is Open Eyes iets voor jou. Voor meer informatie klik hier of neem contact met ons op: info[@]verspers.nl

 

VersPers Reizen

Reis je graag naar andere landen en is het jou droom om ooit als buitenland journalist te werken? Sta je ervoor open om te leren van professionals en denk je het verschil te kunnen maken? Door het jaar heen bieden we verschillende mooie reportagereizen naar het buitenland aan. Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan VersPers Reizen. Er zijn themareizen die plaatsvinden in groepsverband. Meer informatie vind je hier.

 

Databootcamp

Data zijn tegenwoordig een stuk toegankelijker, door snelle computers en steeds sneller internet zijn berekeningen zo gemaakt. Wat nog mist is de vertaling naar het brede publiek. In die taak kunnen journalisten niet uitgebreid genoeg getraind worden. Want door de grote voorraad aan data die dankzij het internet beschikbaar is, is ook ‘verdwalen’ in deze data steeds gemakkelijker. Daarom biedt VersPers in het najaar van 2017 de Databootcamp aan.

 

Bezoekadres

Stichting VersPers Uitgeverij
A Lab - Overhoeksplein 2
Lab. 007
1031 KS Amsterdam

Postadres:
Stichting VersPers Uitgeverij
Postbus 3322
1001 AC Amsterdam

U kunt contact opnemen met de redactie van VersPers door te e-mailen naar: info@verspers.nl