Een prachtige ligging aan de azuurblauwe Middellandse zee, een nationaal park om de hoek en allerlei culturele bezienswaardigheden op steenworp afstand: het zou zomaar de omschrijving kunnen zijn van een populaire vakantiebestemming in een reisgids. Toch komen in het Israëlische Jisr az-Zarqa maar weinig toeristen. Een ambitieus duo probeert daar verandering in te brengen. En met succes.

Het is een koude decemberdag aan de Mediterraanse kust. Een waterig winterzonnetje prikt door het dikke grijze wolkendek dat als een donkere deken boven de kustlijn hangt. Het is nog vroeg in de ochtend, maar het leven in Jisr az-Zarqa is al in volle gang. Hand in hand lopen gesluierde vrouwen met hun kinderen over straat, op weg naar school. Auto's claxonneren ongeduldig naar de roestige vrachtwagentjes die hun goederen uitladen bij de mini-supermarkt in het kleine centrum.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.