Terwijl elders op de Filipijnen de gevolgen van orkaan Haiyan pijnlijk zichtbaar zijn, zit de vader van Justice Fernandez (16) gevangen in een cel van de Manila City Jail. Rustig, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, praat Justice Fernandez (16) over haar vader. Haar vader is politiek gevangene. Justice wil, zoals haar naam al zegt, rechtvaardigheid voor alle politieke gevangenen. “Hij vocht voor zijn politieke rechten en daar ben ik trots op.”

Bagong Silang, een grote wijk in Manila. Overal waar je kijkt zie je verkoopstalletjes, kippen lopen over de straat en kinderen spelen tikkertje tussen het chaotische verkeer door. Het huis van Justice ligt in een rustig straatje, weg van alle drukte. Ze woont daar met haar opa en oma, die voor haar zorgen. Ze weet niet beter dan dat ze met hen woont. Toen ze nog geen jaar oud was werd haar vader opgepakt en met haar moeder heeft ze geen contact meer.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.