Zeven maanden na de aardbeving van 12 januari zijn de lijnen voor de hulpverlening aardig uitgezet. Ook de knelpunten om de goede hulp te verlenen aan de juiste mensen, beginnen duidelijk te worden. In dit laatste artikel over ZOA’s hulpverlening in Haïti willen we graag laten zien hoe we verder zullen gaan. “De mensen zijn het belangrijkste, én het lastigste.”

ZOA-Vluchtelingenzorg startte na de verwoestende aardbeving op 12 januari in Haïti met hulpverlening. Voor de noodhulpactie werkte ZOA in Nederland samen met partnerorganisatie Woord en Daad. In Haïti werkt ZOA in de hulpverlening samen met het Canadese CRWRC. ZOA heeft veel ervaring in noodhulp en wederopbouw na rampen en conflicten en blijft tot de zelfredzaamheid van een gebied is hersteld. De organisatie is met name actief in Azië en Afrika. In de rubriek Verbeter de wereld deed ZOA de afgelopen zes maanden verslag van de wederopbouw in Haïti. Dit is het zevende en laatste deel. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.