“Ik zie er tegenop. Het is nogal overweldigend hier en je loopt het risico te verdrinken in alles wat er moet gebeuren.” Zo vatte Kees-Jan Hooglander zijn eerste indrukken samen nadat hij op 1 februari 2010 in Port-au-Prince in Haïti was aangekomen. Na deze eerste constatering was het diep ademhalen en aan de slag. Net als voor zijn medehulpverleners Annet Nellen, Karin Eikenaar en Jos Joosse. 

ZOA-Vluchtelingenzorg startte na de verwoestende aardbeving op 12 januari 2010 in Haïti met hulpverlening. De organisatie heeft veel ervaring in noodhulp en wederopbouw na rampen en conflicten en blijft tot de zelfredzaamheid van een gebied is hersteld. ZOA is met name actief in Azië en Afrika. In de rubriek Verbeter de Wereld doet Els Sytsma de komende maanden verslag van de wederopbouw in Haïti.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.