Als kleine meid groeide Miriam Mannak op in Angola en Rwanda. Ze beleefde daar de tijd van haar leven. In de Afrikaanse landen voelde ze zich thuis. Als meisje van 14 verhuisde ze begin jaren negentig naar Nederland met haar ouders. Haar leraar Nederlands vroeg haar wat ze wilde worden en Miriam Mannak wist het al snel. Ze vond het leuk om opstellen te schrijven en wilde journalist worden. Haar leraar Nederlands raadde dit idee sterk af.

Mannak haar Nederlandse grammatica was niet goed genoeg, vond haar leraar Nederlands. Na die opmerking besloot zij veel tijd en aandacht aan haar grammatica te besteden, zodat ze haar droom kon verwezenlijken. Ze ging journalistiek studeren in Utrecht en Amerikanistiek en Internationale Ontwikkelingsstudies in Amsterdam, daarna startte ze haar loopbaan in Kaapstad, Zuid-Afrika.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.