Ecobrinquedoteca maakt van afval speelgoed zodat ook arme kinderen in Brazilië spelenderwijs kunnen leren. Eigenaresse Zamira Meyer geeft daarnaast cursussen, voor wie zelf alternatief speelgoed wil maken. Zo kunnen nog meer kinderen, zowel thuis als op school, gaan spelen en krijgen verpakkingen een tweede leven.

In een prachtig park in de stad Campinas staat een groot landhuis. Hierin is een zaaltje ingericht voor het speelgoed van Zamira Meyer. Gezinnen die in het weekend een bezoek brengen aan het park, kunnen hier hun kinderen laten spelen. Er staat een Rummikubspel gemaakt van schuimrubberen blokjes, pionnetjes van knoopjes en dobbelstenen van kurk. In de hoek is een meisje flessen aan het omgooien met een tennisballetje. Alle spelletjes zijn gemaakt door het bedrijf Ecobrinquedoteca, waar Meyer samen met vrijwilligers speelgoed maakt van afval.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.