Genieten van goed eten onder het genot van een drankje, lekkere muziek en veel gezelligheid. Deze eenvoudige formule voor een 'foodmarkt' werkt. Johannesburg, Stockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen: overal ter wereld kun je een bezoek brengen aan een foodmarkt, weliswaar met een eigen draai van het land eraan.

In Nederland is de Neighbour Food Market te vinden in Amsterdam. De laatste zondag van de maand wordt de Westergasfabriek omgetoverd tot een waar voedselpaleis. Deze zondag komt er een kleine drieduizend man naar de markt in Amsterdam. Het publiek is verschillend: jong en ‘hip’ Amsterdam, maar ook ouders en grootouders, expats en toeristen. De markt loopt goed volgens de oprichters Siti Boelen en Imke Kok en daarom willen ze dat het een wekelijkse markt wordt. “We willen niet groeien om te groeien, maar laten ons leiden door voorafgaande edities. Was het de afgelopen editie druk en waren de ondernemers uitverkocht? Dan kunnen we een paar nieuwe ondernemers benaderen. Inmiddels is er een wachtlijst voor mensen die met hun producten op de markt willen staan. We bieden graag een podium voor nieuw en jong talent. In de Westergasfabriek is het niet mogelijk om elke week te staan dus zijn we aan het kijken naar andere locaties en opties.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.