Als eerste land van het Afrikaanse continent staat Zuid-Afrika voor een enorme uitdaging: het organiseren van een onvergetelijk wereldkampioenschap voetbal. De meningen over de organisatie van dit evenement zijn verdeeld en critici maken zich zorgen over de invloed van het WK voor de toekomst. Sommigen vinden dat alle kosten van het WK beter aan armoedebestrijding kunnen worden uitgegeven. Zal dit evenement inspireren en mensen verenigen of krijgen de critici gelijk, die bang zijn dat het WK een averechts effect zal hebben?

De organisatie van het WK zou volgens de voorstanders werkgelegenheid opleveren voor de lokale bevolking in Zuid-Afrika en op die manier een positieve invloed hebben op de economie van het land. NOVA ging in de uitzending van 27 mei 2010 op bezoek bij een Nederlands bedrijf dat in Zuid-Afrika personeel werft voor VIP-ruimtes in de voetbalstadions. Hier wordt een voorbeeld gegeven dat het WK juist goed is voor de werkgelegenheid.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.