Ben jij ook geïnteresseerd in Fake News? The Wall van Donald Trump bij de Mexicaans-Amerikaanse grens, zorgt er voor dat gezinnen uit elkaar worden gerukt. Graag reis ik af naar San Diego om hier over te berichten middels een documentaire. Om dit te bekostigen hoop ik op donaties die mij kunnen voorzien in de reiskosten, accommodatie en onkosten.

Doelbedrag: € 2250,-

Onderwerp
The Wall van Donald Trump zorgt er voor dat gezinnen uit elkaar worden gerukt. Maar wie zijn nou de mensen die hier tegen in opstand komen? Hoe ziet dit verzet er uit? 

Aanleiding
Donald Trumps handelingen en uitspraken zorgen voor heel veel wat commotie. Zo scheldt hij verschillende soorten media uit door hen te beschuldigen van Fake News. Ook zorgen zijn handelingen er bijvoorbeeld voor, dat de vakantieganger in Iran door het inreisverbod niet naar de VS kan.
De befaamde muur is hier eveneens een voorbeeld van. Wie zijn nou de mensen die hier tegen in verzet komen? Slaan zij met hun verzet, een bres in de muur?

Lijn van de documentaire 
Ik ga in gesprek met de helden. Met hen die in verzet komen tegen de muur. Wie zijn deze mensen? Welke laag van de samenleving houdt zich hier mee bezig. Zullen zij met hun verzet een bres slaan in de muur?

De muur gaat door merg en been. Gezinnen worden uit elkaar gerukt. Ouders die terug moeten naar Mexico, omdat zij niet net als de kinderen toevallig in de VS geboren zijn. Ben je daar namelijk wel geboren, dan ben je automatisch Amerikaans staatsburger. Hartverscheurende verhalen, wat roept dit bij de mensen op?
Houdt de muur de mensen wel tegen? Is het een obstakel? Waarom willen mensen in Mexico nog steeds zo graag naar de VS? Om hier een antwoord op te krijgen zal ik ook naar Mexico moeten…

Over de maker
Als bestuurslid van de organisatie Center for the Study of Social Policy in Washington D.C.,  mocht Kashif Amin mee helpen aan de totstandkoming van de publicatie Engaging Youth (2007). Dit is verspreid onder instellingen wereldwijd die zich bezighouden met jongerenbeleid. Engaging Youth vertelt onder andere beleidsmakers hoe jongeren te betrekken bij zaken zoals buurtparticipatie en saamhorigheid. Dit boek kwam tot stand na studiereizen in onder andere Londen, San Diego en Amsterdam.
Kashif heeft zijn ervaring eerder kunnen inzetten in de media.
Door te werken op verschillende redacties en discussies te leiden op bijvoorbeeld AVRO Radio 1. Ook heeft hij in 2010 de documentaire De Hollandse Ummah faalt gemaakt. In deze documentaire legt hij de verscheidenheid onder moslims bloot…