Poetin ga naar huis!

Een protest tegen de anti-homowet

Gisteren was het protest tegen de anti-homowet die Rusland wil invoeren. De protestanten kwamen bijeen in het Oosterdok in Amsterdam, naast het Scheepvaartmuseum, waar Poetin op dat moment dineerde. Poetin, de president van Rusland, was op dat moment op bezoek in Nederland ter ere van 400 jaar Nederlands-Russische betrekkingen.

Als de wet in Rusland ingevoerd wordt, die tegenstanders de anti-homowet noemen, zal dat betekenen dat alle homoseksuele uitingen verboden worden. Er mag niet meer gepubliceerd worden, geen voorlichting of informatie gegeven en geen openbare uitingen over homoseksualiteit meer worden getoond. Dit alles wordt dan strafbaar. Ook als je partner in het ziekenhuis komt te liggen in kritieke toestand zou jij daar niet bij mogen zijn, omdat je geen familie bent en trouwen in Rusland niet mogelijk is.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.