De mythe van Lo-Matang in Nepal

In Nepal, ten noorden van het Himalaya gebergte ligt de regio van de Mustang. Daar bevindt zich het middeleeuwse stadje Lo-Mathang. De geheel ommuurde enclave wordt geregeerd door koning Jigme Sing Parbal Bishta. Jaarlijks vindt daar het Tenchi festival plaats. Dit festival, dat ook wel Tiji genoemd wordt, staat in het teken van een rituele viering van drie dagen.

Lo-Mathang ligt op het Tibetaans plateau. Het is een van de laatste enclaves met een zuiver Tibetaanse cultuur, waar het boeddhisme nog traditioneel beleefd wordt, los van invloeden van buitenaf. De Mustang regio is een verboden gebied. Het is geïsoleerd van de rest van de wereld. De goed behouden culturele traditie is een zeldzaamheid. Alleen met een speciale vergunning kunnen reizigers het gebied bezoeken.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.