Terug in de duinen van Calais

Toen de Franse autoriteiten een maand geleden met veel machtsvertoon het geïmproviseerde tentenkamp in Calais ontruimde werden er 276 vluchtelingen gearresteerd. Een aantal arrestanten werd daarop Frankrijk uitgezet, maar de meesten hebben hun weg alweer teruggevonden naar de ‘jungle’; de duinen van Calais. Op dit moment houden zich daar zo’n 300 mensen op die de oversteek naar Engeland willen maken, dat is de helft van het aantal mensen dat zich daar voor de ontruiming ophield.

Omdat alle hutten die de vluchtelingen in de jungle hadden gebouwd bij de ontruiming zijn vernietigd, leven zij er nu in een nog slechtere situatie dan voorheen. De Franse regering blijft weigeren om de vluchtelingen op te vangen. Nu de winter valt wordt het leven buiten nog zwaarder. Water en voedsel zijn in de duinen nauwelijks voorhanden.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.