Armoede gedeeld
door levende boeken in Gent

In Gent werd maandag 17 oktober in de Stadshal een dag georganiseerd die in het teken stond van de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Er was een ‘levende Bib-Bus’ waar je een gesprek aan kon gaan met mensen die in armoede hebben gezeten of nog steeds zitten.

Deze dag bestaat sinds 1992 toen vanuit de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties staten en verenigingen werden opgeroepen armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden. De datum verwijst naar 17 oktober 1987 toen op het Mensenrechtenplein in Parijs de Gedenksteen werd onthuld ter ere van alle slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld. Wereldwijd komen op deze dag mensen samen om eraan te herinneren dat armoede een schending van de mensenrechten is.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.