Kashif Amin (1983) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. In deze stad heeft hij dan ook zijn start gemaakt in de sector Kunst en Cultuur.
Zo begon hij als debatleider in het Tropenmuseum voor de tentoonstelling Urban Islam. Ook mocht hij in dit museum van 2003 tot en met 2009 de functie van rondleider, museumdocent, verteller en educatief ontwikkelaar vervullen. Hierdoor kreeg hij de kans om zich te verdiepen in de verschillende culturen die er zijn op de wereld vanuit meerdere invalshoeken.
Ook is hij erg trots op het feit dat hij de eerste en enige ‘allochtone’ man is die ooit heeft gewerkt als museumdocent voor het G.R.A.S. project. Het G.R.A.S. project was een uniek samenwerkingsproject van vier grote Amsterdamse musea. Het Van Gogh-, Rijks-, Amsterdams Historisch- en het Stedelijk museum richtten zich met dit project gezamenlijk specifiek op de VMBO leerling.

Ook heeft Kashif geholpen aan de totstandkoming van het boek Engaging Youth (2007). Dit boek is verspreid onder instellingen wereldwijd die zich bezighouden met jongerenbeleid. Engaging Youth vertelt onder andere beleidsmakers hoe jongeren te betrekken bij zaken zoals buurtparticipatie en saamhorigheid. Dit boek kwam tot stand na studiereizen in onder andere Londen, San Diego en Amsterdam.

Al deze ervaring heeft hij ook kunnen inzetten in de media.
Door te werken op verschillende redacties en discussies te leiden op bijvoorbeeld AVRO Radio 1. Ook heeft hij in 2010 de documentaire De Hollandse Ummah faalt gemaakt. In deze documentaire legt hij de verscheidenheid onder moslims bloot…