In Oeganda kun je nu de dokter Whatsappen. Binnen tien minuten krijg je antwoord op je vraag. Dokter Davis Musinguzi zette het eerste Oeganedese noodnummer op met de organisatie The Medical Concierge Group (TMCGroup). Een poule van dokters en apothekers zorgt voor 24 uur hulp per dag. Musinguzi won dit jaar verschillende awards voor de beste ICT-ontwikkelingen en communicatie.

“Ik had last van een irritatie in mijn oog”, vertelt internetondernemer David Okwii. “Het jeukte al een aantal dagen. Maar een dokter bezoeken in Oeganda is nogal een gedoe. Daarom besloot ik eerst maar eens op internet te kijken voor enige tips. Na een tijdje surfen op Twitter kwam ik ineens WhatsApp Doc tegen. Ik was zo verbaasd dat je direct in contact kunt komen met een dokter. Ik voegde meteen het nummer toe aan mijn contacten om het uit te proberen." Okwii vertelde de dokter in welke situatie hij zat en vroeg wat hij eraan kon doen. Binnen tien minuten kreeg hij uitgebreid antwoord terug. “De dokter zei dat ik het beste oogdruppels kon gebruiken, gaf tips over welke merken goed zijn, welke dosering te hanteren en wanneer ik moest druppelen. Ook vertelde hij welke apotheken betrouwbaar zijn en gaf hij een telefoonnummer waar ik naartoe kon bellen voor meer advies. Een heel nuttige reactie en helemaal gratis!”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.