Lost in Europe sprak met Naomi, een vrouw van 23 jaar oud en slachtoffer van mensenhandel en seksueel misbruik. In het theaterstuk ‘My name before Naomi’ vertelt ze over haar vlucht uit Oeganda en het netwerk van mensensmokkelaars waarin zij terecht kwam. In het stuk vertelt ze haar verhaal dit keer onder haar eigen voorwaarden. Niet die van de politie, de IND of een andere instantie. Het stuk werd geproduceerd door Frascati Productions, De Gasten en de ARQ-psychotrauma expert group.

Het is om verschillende redenen lastig om te spreken met kinderen die slachtoffer zijn of zijn geweest van mensensmokkel. Daarom is het belangrijk het verhaal van Naomi te delen, zodat er meer bewustwording ontstaat over mensensmokkel in Europa. Op het moment van haar vlucht is Naomi net meerderjarig. Haar verhaal geeft een beeld van hoe mensensmokkel er in Nederland en de rest van Europa uit ziet. Het gesprek met Naomi vond plaats na haar voorstelling. Om de veiligheid van Naomi te waarborgen wordt haar achternaam niet genoemd.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.