De Maleisische koffiehuizen, kopitiams, zijn in de loop van de twintigste eeuw een populaire plek geworden voor het ontmoeten van vrienden. De laatste jaren sluiten steeds meer kleinschalige hippe, Europese koffiehuizen zich aan bij deze markt. In Kuala Lumpur, de bruisende metropool en hoofdstad van Maleisië, vind je tegenwoordig een grote verscheidenheid aan koffiehuizen, van traditionele cafés tot Starbucks.

In de tijden van kolonisatie werd koffie een populaire drank doordat de Europeanen koffieplanten meebrachten op hun reizen naar Zuidoost-Azië. Er ontstonden in Maleisië kopitiams, traditionele koffiehuizen die nu niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld. Grote coffee shops en fastfood ketens geven koffiedrinken in de jaren negentig een nieuwe betekenis. De Amerikaanse koffieketen Starbucks blijkt ook in het Aziatische land een groot succes. In navolging hiervan ontstaan er modernere kopitiams met een vergelijkbaar concept, waaronder de Old Townketen. Een greep uit de vele koffiehuizen in Kuala Lumpur en omgeving.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.