De Malaysian Blind Sport Association (MBSA) zet zich in voor sporten die blinden kunnen uitvoeren, zowel op recreatief als competitief niveau. Goalball, athletiek, judo, footsall, zwemmen, bowlen en zelfs (boog)schieten. Sport heeft bij blinden – net als bij ieder ander – een sociale, fysieke en soms financiële functie.

Een man en een vrouw staan tegenover elkaar aan een tafel die lijkt op een pingpongtafel, maar het net niet is. De tafel heeft aan alle uiteinden een gleuf van zo’n tien centimeter met daarachter een rand. De bal wordt met een flinke vaart van de ene kant, onder het net door, naar de andere kant gespeeld, waarbij een vaag geklingel te horen is. Twee blinde pingpongspelers luisteren aandachtig en bewegen hun batje aan de hand van wat zij horen. Zodra het geluid klinkt van het balletje dat tegen de achterrand aan kaatst, beginnen ze te schreeuwen. Er is een punt gescoord!

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.