Bobby Charlton is één van de grootste en bekendste spelers die het voetbal ooit heeft voortgebracht, tegenwoordig is hij achter de schermen aan de slag voor FIFA om het voetbal te verbeteren. In Rio de Janeiro vertelt de levende legende ter gelegenheid van het aankomende WK 2014 in Brazilië over de magie van het Braziliaanse voetbal.

“Brazilië heeft een enorme historie als het om voetbal gaat”, begint de Engelsman. Als speler was hij zelf actief op meerdere wereldkampioenschappen en speelde hij diverse malen tegen Brazilië. In het land zijn de voorbereidingen voor het WK inmiddels in volle gang. “Voetbal is hier in de cultuur verweven. Iedere Braziliaanse speler is met het WK bezig en doet zijn uiterste best om geselecteerd te worden voor het eindtoernooi. Ze hebben ook nu weer een sterk team, dat is altijd al zo geweest.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.