Trillende handen, rode wangen en knikkende knieën zijn de effecten die zich bij de meeste Ambonezen voordoen als je ze aanspreekt in het Engels. De vierdejaarsstudenten Engels Mathelda en Dominic steken hier een stokje voor. Met hun Engelse club leren zij de jongeren op Ambon de Engelse taal en proberen ze hen een boost te geven aan hun zelfvertrouwen.

“Het is echt een groot probleem, de verlegenheid. Ze durven niet te spreken in het openbaar,” vertelt Mathelda Titihalawa. De 23-jarige besloot een jaar geleden samen met haar klasgenoot Dominic Yabarmase een Engelse club op te richten. De twee studenten Engels vinden het jammer dat de mensen op het eiland zo weinig kennis van de taal hebben of gewoon niet het zelfvertrouwen om de woorden uit te spreken. Ze beginnen in Indonesië al met Engels op de peuterschool. Op Ambon zien ze het belang van de taal echter niet in. “Ze leren tot ze hun examen halen en laten de kennis dan verwateren.”

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.