Bekertjes, plastic tassen en een heleboel flessen. De schoonheid van Naku Beach op het Molukse eiland Ambon is onzichtbaar geworden door al het aangespoelde afval. Vissen drijven door alle viezigheid dood in het water en de krabben blijven voorlopig maar even in hun holletjes. Het paradijselijke strand is veranderd in een afvalberg. Kerkelijk vrijwilliger Maggie Fernandus wil hier iets aan doen. “De kinderen op Ambon moeten beseffen dat afval ongelooflijk slecht is voor het milieu.”

Samen met een groep kinderen van de zondagschool loopt Maggie Fernandus op een zondagochtend richting Naku Beach. Het strand is alleen maar te bereiken via een smal paadje vanaf het topje van de Gunung Binaiya berg. Hoge traptreden worden afgewisseld door gladde zandpaden met uitzicht op de Banda zee. De kinderen lijken geen enkele moeite te hebben met de hoogte en rennen lachend naar beneden. Zo’n drie kwartier later komt iedereen aan op het strand. Uitgelaten rennen de kinderen allemaal het water in.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.