Tyfoons zijn voor de Filipijnen niks nieuws: het land wordt jaarlijks getroffen door ongeveer twintig exemplaren. Toch is het deze keer anders. Tyfoon Haiyan, in de Filipijnen bekend als Yolanda, is een van de krachtigste stormen ooit en dreigt de grootste natuurramp in de geschiedenis van de Filipijnen te worden. Sommige inwoners moeten noodgedwongen naar risicogebieden verhuizen. 

Haiyan heeft nu ongeveer 4.000 levens gekost en volgens de Verenigde Naties hebben meer dan 2,5 miljoen mensen voedselhulp nodig. Door de grote regelmaat waarmee tyfoons over het land razen, zou je denken dat de regering er alles aan doet om haar burgers weg te houden van het gevaar door overstromingen. Toch is dit niet het geval. Mercy woont met haar gezin hoog en droog in de vuilnisbeltwijk Payatas in de hoofdstad Manila. Maar ze moet binnenkort noodgedwongen verhuizen naar een wijk die naast een grote rivier ligt die vaak overstroomt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.