De surveys; enquêtes die huis-aan-huis worden afgenomen, zorgden ervoor dat ZOA in Flon, bij Leogane, tegen een kleine, functionerende bakkerij aanliep. Alle huizen in het gebied waren ingestort en de mensen verbleven in tenten. Maar de bakkerij bleef in bedrijf, ook al was het hoofdgebouw ingestort. Marcelus Daniel bleek de drijvende kracht. In Masson kwam Cleeford Dalce op het pad van ZOA, inmiddels hun steun en toeverlaat bij de dorpsbijeenkomsten en de workshops waarin de trauma’s van de aardbeving worden besproken.

ZOA-Vluchtelingenzorg startte na de verwoestende aardbeving op 12 januari in Haïti met hulpverlening. Hiervoor werkt ZOA samen met partnerorganisatie Woord en Daad en inmiddels ook met het Canadese CRWRC. ZOA heeft veel ervaring in noodhulp en wederopbouw na rampen en conflicten en blijft tot de zelfredzaamheid van een gebied is hersteld. De organisatie is met name actief in Azië en Afrika. In de rubriek Verbeter de wereld doet ZOA de komende maanden verslag van de wederopbouw in Haïti. 

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.