Khayelitsha is met anderhalf miljoen inwoners de grootste en snelst groeiende township in Zuid-Afrika. Meer dan 90 procent van de bevolking is zwart en 60 procent is 18 jaar of jonger. De meeste van hen krijgen niet de kans te ontvluchten aan de armoede. De Khayelitsha Sport Council probeert deze kans te bieden aan talentvolle jongeren.

Er lopen veel jongeren met groot sporttalent rond in Khayelitsha, maar veel te weinig krijgen de kans om dat talent te ontwikkelen. De Khayelitsha Sport Council werd in 1992 opgericht om dat probleem in de township te verhelpen. De Sport Council is een niet-gouvernementele organisatie (ngo). “Ons budget komt met name van private investeerders, de bijdrage die de overheid levert is eigenlijk niet genoeg”, zegt Tembisile Gamzana, voorzitter van de organisatie.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.