Antoon van Nooij kwam een kwart eeuw geleden naar Brazilië. De aidsproblematiek raakte hem zo, dat hij er iets aan wilde doen. Hij zette een tehuis op voor kinderen met het hiv-virus. Twintig jaar later viert Sitio Agar feest. “Van een tehuis dat kinderen begeleidt naar de dood, zijn wij een plek geworden die hen begeleidt naar de toekomst.”

De heuvel waarop het complex van Sitio Agar gebouwd is, kijkt uit over een dal. In de verte is de grote stad, dichterbij aflopende straatjes vol gekleurde huizen. Lila, geel, roze: zo met de zon erop ziet het er haast gezellig uit. Maar de tralies voor de ramen verraden een andere werkelijkheid. De buurt staat bekend om de grote drugsproblematiek. Zodra de zon ondergaat, hebben bendes hier vrij spel. Veel kinderen uit het tehuis komen uit deze buurt. Zoals Wellington, die zijn beide ouders voor zijn ogen neergeschoten zag worden. Of David, die als kleuter na een dagje bedelen zijn drugsverslaafde moeder thuis dood aantrof.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.