In de staat Sao Paulo is een klein stukje Nederland te vinden. Als een karikatuur van de Nederlandse werkelijkheid staat hier een dorpje waar de Hollandse tradities nog in ere zijn gehouden en waar nooit geklaagd hoeft te worden over het slechte weer.

De invloeden van de Nederlanders zijn in het Brazilliaanse dorpje Holambra (een samentrekking van Holland, America, Brazil) nog altijd voelbaar. Alles dat een beetje Nederlands aandoet is hier te vinden. Van authentieke grachtenpanden en molens, tot een bloembak met tulpen op iedere hoek van de straat. Maar eigenlijk zijn deze dingen helemaal niet zo Nederlands meer. Want zelfs in Nederland loopt niet iedereen meer op klompen en worden geen authentieke windmolens meer gebouwd. Alleen een klein gedeelte van de bevolking kan het zich veroorloven om in een grachtenpand te wonen en Nederlanders eten meer dan alleen kaas.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.