Ben jij een jonge mediamaker die wil leren een inhoudelijk sterke reportage te maken? En sta je te springen om buitenlandervaring op te doen? Dan is VersPers Reizen wat voor jou. Door het jaar heen bieden we verschillende mooie reportagereizen naar het buitenland aan.

Voorafgaand en na de reis krijg je journalistieke training van professionals uit het vak. Je leert alle facetten van het maken van een mooie reportage, maar je leert ook hoe je een productie af moet zetten bij diverse media. Je krijgt les in het opzetten van een succesvolle crowdfundcampagne en met een beetje geluk verdien je op die manier je reis terug.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan VersPers Reizen. Er zijn themareizen die plaatsvinden in groepsverband. Er zijn reizen in samenwerking met Hogescholen en Universiteiten die plaatsvinden als onderdeel van een onderwijsblok. En er zijn individuele reizen voor mediamakers met eigen projecten, waar maatwerk wordt geboden gericht op het individu. Alle deelnemers aan VersPers Reizen maken twee journalistieke producties, een wordt gepubliceerd via ons eigen platform VersPers en de andere wordt afgezet aan externe media.

Het voortraject

Voorafgaand aan de reis neem je als deelnemer deel aan het voortraject. Hier word je klaargestoomd door professionele mediamakers die hun ervaringen met je delen en je helpen bij het voorbereiden van je reportage. Hiernaast krijg je journalistieke begeleiding in het vormen van je onderwerp en invalshoek, hulp bij het zoeken van passende mediaoutlets en leer je je verhaal en jezelf te verkopen bij diverse media en/of via een crowdfundcampagne.

De reis

De reportagereizen duren maximaal 10 dagen. Tijdens de reis ga je praktisch aan de slag met je verhaal en leer je een reportage maken door het direct te doen. Je werkt aan een echte, dus niet vrijblijvende, opdracht voor VersPers.nl en haar mediapartners. Tijdens de groepsreizen reist er een begeleider mee, die tijdens de trip je aanspreekpunt is.

Het natraject
Het derde cursusdeel vindt plaats in Nederland en draait om het produceren en afzetten van je reportages. Je gaat in je eigen tijd aan de slag met de afronding van je reportages onder journalistieke begeleiding vanuit VersPers Reizen.

Producties

De producties die voortkomen uit het project zullen op VersPers.nl gepubliceerd worden. VersPers is een online platform voor open journalistiek. Hiernaast worden de reportages gepitched en afgezet bij reguliere media.

Kosten

De kosten van de reportagereis zijn afhankelijk van de bestemming. Het bedrag is inclusief reis- en verblijfkosten.
Meer weten? Stuur een mail naar Geesje van Haren: gvanharen[@]xs4all.nl. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen: 06-22263260

De algemene voorwaarden van VersPers Reizen vind je hier.