Dit is jóúw opstap naar de journalistiek. En dé weg naar meer diversiteit in de media. Met een groep van 40 vooraanstaande journalisten van onder andere NRC Handelsblad, Nieuwsuur, Trouw, RTL, de Volkskrant, de Correspondent en de NOS brengt Het Brede Netwerk dit jaar een goed voornemen direct in de praktijk.

Feestje!

Zaterdag 21 april sluiten we opnieuw een reeks workshops, discussies en bezoeken aan redacties af met een slotevent van het Brede Netwerk. Dit doen we samen met vijf hoofdredacteuren en alweer de derde lichting (!) deelnemers. Zoals inmiddels gebruikelijk wordt hierbij het nuttige met het aangename verenigd.

Het wordt een mooie middag waarbij er tijdens de (besloten!) lunch een gesprek is tussen de high potentials en hoofdredacteuren van verschillende Nederlandse media. Vervolgens volgt een workshop (vrij toegankelijk!) door mensen van het Centre for Creativity in Professional Practice in Londen waarbij je samen met de hoofdredacteuren creatieve strategieen krijgt aangeleerd voor het uitwerken van je journalistieke onderwerp. 

Programma Het Brede Netwerk event

12.30 uur - Netwerklunch (besloten!) voor de deelnemers en de hoofdredacteuren van KRO-NCRV, VICE Nederland, RTL Nieuws, Trouw en AD. 

Foe Yong Hai is wat de pot schaft. ‘Decoding Foe Yong Hai: Speculating Third Culture in Netherlands’ is ontstaan als samenwerking tussen VersPers, ACED en 3 masterstudenten van AKV|St. Joost. Eten vormt het startpunt voor journalistieke verhalen over tweede en derde generatie migrantenkinderen. Volg het project hier: https://www.instagram.com/foe.yong.hai/ 

14.00 uur - Workshop Creative strategies door Amanda Brown en Andrew Lapham van het Centre for Creativity in Professional Practice van de City University of London

16.00 uur: De beste tips uit het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’, gegeven door de schrijfsters zelf Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman.

16.20 uur: Aftrap Open Call Spark Narration, een programma van ACED en VersPers dat interdisciplinaire ontwikkeling tussen journalisten en ontwerpers mogelijk maakt.

We sluiten om 17.00u af met een borrel!

Locatie: A Lab Amsterdam, Overhoeksplein 2 in Amsterdam-Noord.
Datum: zaterdag 21 april 2018
Deelname aan de workshop is gratis. Belangrijk is wel dat je je plek reserveert: 

Schrijf je in voor het event

* indicates required