Het Brede Netwerk groeit en groeit en groeit. Op zaterdag 8 februari zwaaien we alweer een vijfde groep deelnemers aan ons talentenprogramma uit tijdens een diversiteits-feestje. Tussen 14:00 en 17:00 verzorgen wij een leuk inhoudelijk programma in A Lab, Amsterdam voor alle (oud!)deelnemers en andere geinteresseerden, met een gezellige borrel na afloop.

Zaterdag 8 februari vindt het slotevent van zowel Het Brede Netwerk als ons NWO-project Exploring Journalism’s Limits plaats. Er is een debat, een optreden en je kan speeddaten.

Voor Exploring Journalism’s Limits werkten makers en onderzoekers samen op het gebied van journalistiek en de bredere creatieve industrie om de grenzen van de journalistiek te analyseren. Zij onderzochten de mogelijkheden om die grenzen te verbreden, om nieuwe kansen te creëren die relevant zijn voor de professional, de sector en de samenleving. Op 8 februari presenteren we het resultaat: uniek inzicht in de centrale vraag: hoe krijgt journalistiek gestalte in een multidisciplinaire, multi-vorm en multifunctionele omgeving en hoe kunnen we haar praktijk innoveren en inclusief maken?

Vandaag vieren we een steeds meer diverse media! Samen met jou en alle betrokkenen bij Het Brede netwerk bespreken we, heel concreet, wat we allemaal kunnen doen om de diversiteit binnen de journalistiek te stimuleren. Tijdens een inspirerend programma, met onder meer een debat tussen de high potentials en de hoofd- en eindredacteuren van de Nederlandse redacties.Tijdens een speeddate-sessie tussen hoofdredacteuren en het aanwezige publiek en de high potentials krijg jij de kans om te netwerken met hoofdredacteuren van NRC, regionale media, 3FM en NU.nl. 

Het volledige programma:

13:30 uur: Inloop
14:00 uur: Woord van Welkom
14.05 uur: Start debat hoofdredacteuren;
Giselle van Cann (NOS), Rennie Rijpma (AD), Monique Snoeien (NRC),
Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer), Henk Jan Karsten (RTV Oost) en publiek

15:00 uur: Exploring Journalism's Limits; spoken word Onias Landveld
15:30 uur: Pauze
15:45 uur: Speeddates met (hoofd)redacteuren van NRC, Regionale media, NU.nl, Fonds BJP en 3FM
16:30 uur: Borrel

Locatie: A Lab Amsterdam, Overhoeksplein 2 in Amsterdam-Noord.
Datum: 8 februari 2020

 

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door: