Dit project brengt het leven van een gehandicapt topsporter in beeld in een omgeving waarin gehandicapte topsporters niet als professioneel sporter gezien worden.

Doelbedrag: € 550,-

In veel landen is het hebben van een lichamelijke handicap een taboe en worden gehandicapte atleten niet eens gezien als professionele sporters. Ik ga een aantal dagen een paralympisch hardloper volgen door middel van een observerende fotoreportage, waarin ik de omstandigheden van die sport laat zien. Het leven buiten de sport wordt daarnaast in beeld gebracht. In deze serie wil ik het doorzettingsvermogen van de sporter en het leven voor je droom laten zien binnen een omgeving waarin het minder sociaal geaccepteerd is om gehandicapt, laat staan sporter te zijn.

Deze reportage is onderdeel van een bredere vergelijking tussen culturen en sociale acceptatie van gehandicapte sporters, waarin meerdere buitenland journalisten inzoomen op paralympische sporters.

Over de maker: Tineke Klamer
Ik ben een documentair en reportage fotograaf, die voornamelijk bands, muziek en evenementen fotografeert. Door het hele land ben ik op festivals en bij concerten te vinden, en fotografeerde een flinke reeks aan bekende en meer onbekende artiesten voor magazines als Festivalinfo, LiveGuide, Lust for Life Magazine, en sinds kort The Daily Indie. Deze zomer studeer ik af aan de Fotovakschool, opleiding Photographic Design. Het is nu tijd geworden om me breder te ontwikkelen en ook op meer maatschappelijke onderwerpen te gaan richten. Ik fotografeer in zwartwit, met veel contrast, speel met scherpte en ontscherpte, licht en met donker, en ben altijd op zoek naar bijzondere momenten.

Door ontzettend veel geduld en door me onzichtbaar te maken, krijg ik met mijn camera vaak toegang tot onderwerpen en situaties die anders niet toegankelijk zijn. Ik wil met dit project laten zien dat niet in alle landen paralympisch sporten geaccepteerd is. En ik wil laten zien dat je door middel van doorzettingsvermogen ook in minder makkelijke omstandigheden en/of zonder sociale acceptatie voor je droom kunt gaan.