Mensen hebben moeite met de omgang met blinden. Al sta je midden in de maatschappij, je wordt beperkt doordat anderen niet goed met jouw handicap kunnen omgaan, zo merkten we tijdens de research voor deze documentaire.

Doelbedrag: € 1100,-

Klik hier om te doneren


Mensen zijn hulpvaardig, ze helpen je oversteken of wijzen je de pindakaas in de supermarkt, maar anders dan hulpbehoevende word je vaak niet gezien. Op gelijk niveau is er in de openbare ruimte geen gesprek te beginnen. In de familie- en kennissenkring natuurlijk wel, blinden- en slechtzienden staan niet geheel buiten de samenleving, maar de sociale integratie kan beter.

Over de film:
Bernard Tackenberg heeft tot zijn 27e beeld ontwikkeld, daarna werd hij blind. Voor ons als beeldmakers is het ontzettend boeiend om te zien hoe Bernard met beeld om gaat. Zo maakt hij foto's en bewaart hij ze op de computer. Bernard legt uit: “Ik verzamel foto’s puur omdat ik weet dat ik ze heb. Met goede titels visualiseer ik me wat erop staat.”

Naast blind, is Bernard een gewone man van 46 jaar uit Breda die is uitgegroeid tot een begrip in het uitgaansleven. Hoe hij van het leven geniet willen we met zoveel mogelijk mensen delen. Met behulp van jullie allemaal kunnen wij de film over Bernard zo mooi mogelijk maken. Voor iedereen is een rol weggelegd. Met updates op deze site houden we je op de hoogte van wat jij kan doen.

Om duidelijk te maken waarom we nog budget nodig hebben, vind je hier een overzicht.

Het grote doel is mensen bewust te maken dat blind zijn geen handicap hoeft te zijn. Om dat doel te bereiken hebben we hele haalbare subdoelen gesteld. Als jullie ons helpen die te halen, bereiken we samen ons grote doel. 

Stap 1: Verdubbeling van de 100 likes op onze facebook pagina.
Stap 2: Iedereen die een rol wil in deze film kan op 31 oktober naar het Nac stadion komen, voor het Oktoberfest Breda.
Stap 3: Met dit nieuwe filmpje krijg je een extra inkijkje in Bernard's leven.


Stap 4: Marleen gaf een interview bij Time for Access. Dat is een wekelijks terugkerend Audio magazine, waarin allerlei onderwerpen op laagdrempelige wijze besproken worden met betrekking tot toegankelijke digitale toepassingen voor blinden, slechtzienden en uiteraard ook goedzienden.

Het hele radio-interview kan hier beluisteren:


Stap 5: Een bezoek aan het Oktoberfest in Breda. De mensen op de foto met het 'Ik zie jou staan'-bordje komen in de aftiteling van onze film. Overigens kan iedere donateur een selfie maken en e-mailen. Dan zetten we die foto ook in de aftiteling.

Stap 6: Alaaf, het is vandaag de Elfde van de Elfde. Dat betekent: een carnavalsfilmpje!

Stap 7: Bernard mocht racen op Circuit Zandvoort. Michael Bleekemolen navigeerde hem persoonlijk. En zij gingen hard.....

Stap 8: We volgden Bernard bij sportschool Club Pellikaan in Breda. Hoewel Bernard zichzelf niet meer kan zien, is zijn uiterlijk belangrijk voor hem. In deze film zie je hoe Bernard flink in de gewichten hangt. Tijdens het uitgaan wil hij graag gezien worden, dus daarom traint hij twee keer per week met Lars, zijn personal trainer.

Help ons deze film te verwezenlijken. Steun Ik zie jou staan.


Over de makers:
Sinds een jaar werken Marleen Hoftijzer en Geesje van Haren samen aan deze film. Daarnaast doen zij diverse andere projecten. Wil je hun werk beter leren kennen? Klik op hun namen, dan kom je op de persoonlijke profielpagina's op deze site.