Opmerkelijke tropische storm

treft de Filippijnen

De zomer is al even bezig in de Filippijnen, maar daar is weinig van te merken. Het is al bijna 48 uur achter elkaar aan het regenen in Quezon City, een stadsdeel van de hoofdstad Manilla. Het is niet zomaar een bui, het lijkt alsof het regenseizoen zojuist is begonnen. Met bakken komt het uit de hemel.

Normaal gesproken duurt het regenseizoen in de Filippijnen van mei tot oktober, maar van een droge periode lijkt op dit moment geen sprake. Het is al de derde keer dit jaar dat een tropische storm de Filippijnen treft, en het is pas februari. Het eiland Mindanao wordt op dit moment geteisterd door een tyfoon waarbij de eerste dode al is gevallen. Ook in de hoofdstad Manilla valt veel regen, maar lang niet zo heftig als in het zuiden, toch is ook hier de regen uiterst ongewoon.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.