De creatieve Filippijnse ondernemer

Gemiddeld woont een inwoner van Manilla één tot acht kilometer van een shopping mall vandaan, die consumenten van alle gemakken voorzien. Echter, overal waar er een beetje plaats is, zien Filippijnen een optie tot een winkeltje. Boven op een trap, voor hun eigen huis of zomaar langs de kant van de weg.

Het wemelt van de kleine creatieve Filippijnse ondernemers. Deze kleine winkeltjes staan op de gekste plekken in de drukke straten van de stad. De meest gewone winkeltjes voorzien in de eerste levensbehoeften als drinken en eten. Maar waar de een schoenen repareert, richt een ander zich op haarkleuren of kappen van voorbijgangers en nog weer een ander verkoopt kleine dieren, waarmee die het hart van menig mens voor zich probeert te winnen. Bij de straatwinkeltjes wonen vaak hele families bij elkaar op zeer kleine oppervlaktes. De straatwinkeltjes zijn voor hen een manier om inkomsten te genereren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.