Inwoners van de favela's

demonstreren niet

Nu de demonstraties volop in het nieuws zijn, is de berichtgeving over de favela's een stuk minder geworden. Daar gaat het leven gewoon door. Bruno (27) woont al zijn gehele leven in de gepacificeerde favela Vila Cruzeiro. Hij is een voorstander van het WK, maar hij vindt ook dat de regering aandacht moet schenken aan onderwijs en gezondheidszorg. Wat dat betreft kan hij de demonstraties wel begrijpen, maar zelf komt hij niet in actie, het maakt toch geen verschil.

Nanko van Buuren is oprichter van de stichting IBISS. Hij werkt al jaren in de favela's, sinds 1989. Nanko zegt dat mensen uit de favela's niet gaan protesteren omdat zij denken dat het toch niks uitmaakt. "Mensen leven hier met de leus 'Als god het wil'. Zij denken dat een demonstratie niet helpt. 'De regering doet toch waar ze zin in hebben', denken zij”, aldus Van Buuren.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.