Santo Domingo, een wijk die

zich optrekt aan een metrokabel

Colombia werd tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw geteisterd door een vreselijke drugsoorlog, waarin bendes met elkaar de strijd aanbonden. Het centrum van al dit geweld was de stad Medelin, waar drugsbaron Pablo Escobar zijn bewind voerde. In 1993 werd hij vermoord, hierdoor was de stad niet meer in handen van één duidelijke organisatie en werd de situatie voor de inwoners alleen maar erger. Verschillende bendes voerden oorlog met elkaar en de straten van de stad werden een strijdtoneel voor drugscriminaliteit. Eén van de gevaarlijkste wijken in deze stad was Santo Domingo, een wijk gebouwd op een heuvel in het noordoosten van de stad.

Anno 2013 ligt Santo Domingo er heel anders bij, er zijn vele winkeltjes en barretjes en de inwoners lopen zonder angst op straat. Dit komt mede door een dapper besluit van een oud-burgemeester van Medelin, Fohardo. Hij liet in 2006 een metrokabel aanleggen, waardoor Santo Domingo een snelle verbinding heeft met het centrum van Medelin. Hierdoor kunnen de inwoners van Medelin werken in de stad. Fohardo liet ook een reusachtige bibliotheek bouwen. Santo Domingo bloeide op en is nu een mooie karakteristieke wijk van Medelin.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.