Voetbal in de Kaapverdiaanse sloppenwijken

Door heel Kaapverdië zijn voetbalveldjes verspreid over de meest aparte plekken: bovenop een berg, langs een drooggevallen rivier of midden in een sloppenwijk. De sport is razend populair en de voetbalvelden zijn elke dag vol. De passie voor voetbal komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Net als Brazilië was Kaapverdië een Portugese kolonie. De Portugezen namen het voetbal mee naar Kaapverdië, waar slaven het spelletje leerden.

Ondanks dat Kaapverdië in een ander werelddeel ligt, zijn er maar weinig verschillen met het straatvoetbal in Nederland. Een korte broek, een T-shirt met eventueel het logo van je favoriete voetbalclub, lange kousen, een paar schoenen, of gewoon op blote voeten wordt het spelletje gespeeld. De locaties van deze voetbalveldjes zijn wel merkwaardig. Midden in de armste wijken, in de gevaarlijkste buurten, worden vrij moderne voetbalveldjes uit de grond gestampt.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.