Sleutelen aan oldtimers,

echt Indiaas vakmanschap

In Jaipur, India, vind je nog echt handwerk. Zeker als het om auto’s gaat. Liefhebbers van oldtimers kunnen er hun hart ophalen. Als je let op de felle blauwe lichtflitsen die door de deuropening van een pand naar buiten komen, dan weet je 'Daar wordt gewerkt'. Als je binnenstapt, ben je in de regel hartelijk welkom.

De werkers poseren trots en laten zien welke taak ze in het productieproces hebben. Van lassen tot raamstijlen in de goede vorm kloppen met een hamer. Alles wordt hier met de hand gemaakt. Dat terwijl er in Nederland soms wordt neergekeken op vakmensen die met hun handen werken. Het tekort aan technisch personeel op de Nederlandse arbeidsmarkt bedraagt volgend jaar 63.000, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Technisch vakmanschap, daar is volgens de Indiërs niets minderwaardigs aan.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.