Het circuit van Silverstone

In het dorpje Silverstone in Northhamptonshire in England, ligt het wereldberoemde racecircuit ‘Silverstone’. Op dit circuit werden in 1950 de allereerste formule 1-wereldkampioenschappen georganiseerd. De Italiaanse coureur Guiseppe Farina won en werd de eerste kampioen formule 1-racen ter wereld.

Het circuit van Silverstone werd in 1943 oorspronkelijk gebouwd als militair vliegveld. Maar na de Tweede Wereldoorlog verloor het zijn functie en lag het er lange tijd verlaten bij.
The Royal Automobile Club (RAC) kreeg in 1948 toestemming van de regering om het vliegveld over te nemen. De site van Silverstone beschrijft een boer die op Silverstone woonde, genaamd James Wilson, die door de RAC in dienst werd genomen en opdracht kreeg Silverstone in twee maanden om te toveren tot racecircuit. Dat lukte. Sindsdien raceten er vele grote namen grand-prixwedstrijden. Zoals de Belg Jacky Ickx in 1969. Op de foto is hij te zien met monteurs van het Brabham-team, die werken aan de raceauto Brabham BT26a.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.