Al acht jaar protest in Londen

Tientallen Zimbabwaanse demonstranten van de Zimbabwe Vigil Coalition verzamelen zich sinds 12 oktober 2002 elke zaterdag voor de Zimbabwaanse ambassade in Londen. Ze protesteren al bijna acht jaar lang aanhoudend tegen de mensenrechtenschendingen door het regime van president Mugabe, die sinds 1980 aan de macht is.

De betogers in Londen eisen nu dat er volgend jaar eerlijke verkiezingen zullen worden gehouden in Zimbabwe, die worden gecontroleerd door internationale waarnemers. Maar het is de vraag of er überhaupt verkiezingen kunnen plaatsvinden. De Zimbabwaanse staatskrant Chronicle meldde op 27 augustus jongstleden namelijk dat de kiescommissie de kans klein acht omdat er te weinig geld is om verkiezingen te organiseren. In Londen gaat het verzet van de Zimbabwe Vigil Coalition door totdat “freedom comes”.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.