Nederlandse Tamil moeder is in honger- en dorststaking

Kalpana Kantdasamy, een moeder van 37 jaar oud en Kanna Jeya, een 18 jarige ICT student zijn sinds 3 mei in hongerstaking. Vastberaden voeren zij actie om aandacht te vragen voor het conflict in Sri Lanka. Kalpana heeft vanaf zondagavond 10 mei ook al niet meer gedronken. Co van Melle, een arts van 73 jaar oud die zich normaal gesproken inzet om illegalen te helpen, is er vandaag voor het eerst bijgehaald om de medische toestand van de twee in de gaten te houden.

Volgens van Melle kan een mens maximaal tot zes dagen zonder water. De arts vindt dat Kalpana het vandaag redelijk goed maakt, maar haar situatie kan snel achteruitgaan waarschuwt hij.
De kinderen van Kalpana, Aras van 9 jaar en zijn zusje Vithysa van 7 jaar lijken zich niet bewust van de gevaarlijke actie van hun moeder. Vithysa kruipt bij haar moeder in bed in het kleine tentje dat op het Plein in Den Haag staat. Zij kijkt uit op het Tweede Kamergebouw.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.