Noord-Sri Lanka nu gevaarlijkste plek op aarde

Ruim 800 Nederlandse Tamils riepen afgelopen zaterdag in Den Haag de internationale gemeenschap op om in te grijpen in het gewapend conflict in het noorden van Sri Lanka. Volgens de  mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) is dit één van de gevaarlijkste plekken op aarde. Al maanden voert de Sri Lankaanse regering een offensief tegen de Liberation Tigers of Tamil Eelam, de LTTE.

Het regeringsleger heeft de LTTE teruggedreven in een gebied van zo’n 19 vierkante kilometer aan de kust in het noordoosten van Sri Lanka in het district Mullaitivu. Dit gebied was door de Sri Lankaanse regering als een zogenoemde 'no fire zone' aangewezen om de Tamil vluchtelingen een veilig heenkomen te geven. Van een veilig gebied is geen sprake meer. Er zitten z'n 100.000 vluchtelingen vast in dat gebied. Constant wordt het beschoten.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.