Els (25) observeert en ziet veel verhalen om zich heen. Ze heeft een voorliefde voor mensen die zich buiten de gebaande paden begeven, toastjes met brie en onbekende terreinen.
 
Zo reisde ze in 2009 met haar backpack door Zuid-Amerika. Daar ontmoette ze veel Israëliërs die na hun dienstplicht er een aantal maanden tussenuit gingen. Veel interessante gesprekken volgden. Ze besefte hoe anders de levenspaden van deze jongeren zijn dan die in Nederland.

In 2012 is ze voor haar afstudeeronderzoek naar Israël gegaan om meer te weten te komen over de dienstplicht in Israël. En dan met name hoe de meiden hierin staan en het ervaren. Wat betekent dienstplicht in Israël? Welke voor- en nadelen zitten eraan? Hoe is het om als vrouw in het leger te dienen?
In de rubriek Dienstplicht Israël schrijft Els de verhalen op van de vele meiden die ze heeft gesproken. Scholieren, soldaten, veteranen, weigeraars: ze komen allemaal aan het woord.

Els heeft een bachelor Pedagogische Wetenschappen en een master International Development Studies met specialisatie kinderrechten. Volg Els via LinkedIN en Twitter.