Brazilië demonstreert tegen

corruptie en geldverspilling

In Rio de Janeiro gingen maandagavond ruim 100.000 mensen de straat op om hun onvrede te uiten. Een veelgehoorde leus was Sem Violêcia, waarmee de demonstranten verwijzen naar het politiegeweld bij eerdere protesten vorige week. De demonstratie verliep lange tijd rustig. Een kleine groep demonstranten probeerde echter later op de avond een overheidsgebouw binnen te dringen. Daarbij staken zij onder meer een auto in brand.

Wat vorige week in São Paulo begon als een actie tegen de gestegen prijzen voor het openbaar vervoer, groeide na enkele dagen uit tot een breed gedragen massademonstratie tegen verkwisting en corruptie door de Braziliaanse regering. De trotse Brazilianen verwijten de regering van Dilma Rousseff te veel geld te steken in het WK voetbal en de Confederations Cup, terwijl zij niets terug zien van de beloofde verbeteringen in het transport, het onderwijs en de gezondheidszorg.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.