Al fietsend door Shanghai

Zodra je in het buitenland over Nederland begint dan is de fiets veelal het eerste gespreksonderwerp. Cijfers onderbouwen dit beeld. In totaal beschikt de totale Nederlandse bevolking over 19 miljoen (bruikbare) fietsen, een fietsdichtheid waar geen enkel ander land aan kan tippen.

Uit onderzoek is gebleken dat ieder jaar 900.000 Nederlanders in eigen land al fietsende op vakantie gaan. Dat aantal laat zien hoe fanatiek Nederlanders hun fiets blijven gebruiken gedurende de vakantieperiode. Wat is er dan mooier dan om al fietsend meer te weten te komen over een stad in een ander continent? Deze mogelijkheid wordt je geboden in de Chinese metropool Shanghai. Een stad die evenveel inwoners kent als heel Nederland. De 26-jarige Sanne leidt je op de fiets rond door deze moderne miljoenenstad.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.