De Sabah treinverhalen

Treinreizen is een ideale manier om een land te verkennen. Natuurlijk bestaan er talloze luxe treintrajecten voor toeristen, maar juist door het reizen met de lokale variant leer je het land en zijn bewoners pas écht kennen. In Sabah (Noord-Borneo, Maleisië) loopt maar één enkel treinspoor. Het leent zich bij uitstek om een beeld te krijgen van de lokale bewoners en de omgeving.

Tenom is een kleine stad gelegen aan de Padas rivier. Rondom strekken de dichtbegroeide bossen van de jungle zich eindeloos uit. Vanaf het kleine station vertrekt een vervallen dieseltrein die pendelt tussen de stations van Tenom en Halogilat. Het zit er al ruim een uur voor vertrek vol met mensen. De trein staat minstens even lang te wachten. Deze telt niet meer dan een groene locomotief en twee gammele wagons.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.