Naast het bestieren van het grootste opleidingsinstituut voor onderzoeksjournalistiek in Nederland, organiseerde het team van VersPers onder de vlag van VP.reizen al heel wat thematische cursusreizen naar onder andere San Diego, Srebrenica, Palermo en Athene. In de komende jaren ontwikkelen we deze reizen tot een volwaardige Open Eyes Summer School.

Eind november 2020 staat er voorzichtig een reis gepland naar Palermo, Sicilië met als thema Mixed Media Storytelling. Deze summer school is gekoppeld aan het Lost in Europe-project. Het biedt je echt een unieke kans om ervaring op te doen als je geïnteresseerd bent in het Europese migratievraagstuk en zin hebt om met andere startende makers op reis te gaan en van elkaars talent te leren. Dus sta je te popelen om eens een productie te maken in het buitenland? Ga dan met ons mee!

Open Eyes zoekt deelnemers aan de Summer School Mixed Media Storytelling in Palermo waarin het migratievraagstuk centraal staat.

Deze cursusreis is geschikt voor makers in elk genre. Dus ben jij een schrijvend journalist die daarnaast wel eens zou willen experimenteren met audio? Een graphic designer die wil werken met tekst? Ben je een documentairemaker die wil oefenen met tekeningen? Maak je podcasts, maar wil je deze ondersteunen met fotografie? Ga het experiment aan, team up, versterk elkaar en leer van je reisgenoten. Het is learning by doing. Onder begeleiding van zeer ervaren coaches uit het werkveld stimuleren wij je het vooral gewoon te doen.

Meer weten? Ga dan naar de site van Open Eyes institute en lees meer over de summer school.