De 46-jarige Patrick Papilaya maakt zich al jaren sterk voor het waterbeheer op het Indonesische eiland Ambon. Toen de Ambonees een aanbod kreeg om een studie Aardwetenschappen in Nederland te doen om te leren hoe hij het water beter zou kunnen beheren, twijfelde hij geen moment: “Dit is precies wat het eiland nodig heeft.”

Door de hevige regenval in de regenseizoenen vinden er regelmatig overstromingen en aardsverschuivingen plaats op Ambon. Hierdoor worden wegen onbegaanbaar, bruggen vernield en raken huizen beschadigd. “Afgelopen maand is een belangrijke hoofdweg op het eiland kapot gegaan doordat het gevallen water niet goed geborgen kan worden”, vertelt Papilaya. Volgens hem wordt er op het eiland slecht omgegaan met waterbeheer. Tijdens het regenseizoen is er water in overvloed en tijdens de drogere periodes is er juist een tekort aan water. Hierdoor is de grond te nat, of juist veel te droog voor landbouw.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.