De cheeta is een echte jager, maar door zijn uiterlijk van een grote huiskat en zijn fraaie gevlekte vacht heeft het dier een hoog knuffelgehalte. Dit is een eigenschap, waarmee de cheeta op steeds grotere schaal uitgebuit wordt. Steeds meer toeristen zoeken tegen betaling contact met een cheeta.

De komende zes maanden belicht onbetaald directeur Guido Wassink van World of Wildlife, in de rubriek Verbeter de Wereld, wat hun verschillende wildlife projecten voor bedreigde diersoorten betekenen. Dit keer samen met Simone Eckhardt van partnerorganisatie Stichting Spots.

De cheeta, of het jachtluipaard, is hét symbool van snelheid en krachtexplosie. Dit snelste landdier loopt de 100 meter in nog geen 6 seconden, terwijl het wereldrecord van de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt op 9,58 seconden staat. Alles aan de cheeta is aerodynamisch gebouwd, waardoor een volwassen dier een massa spieren is van net 45 kilo.

LEES ALLE ARTIKELEN GRATIS

Onafhankelijke journalistiek is essentieel om een snel veranderende wereld te kunnen begrijpen. Daarom is een platform van nieuwe makers belangrijk. Vind jij dat ook? Steun ons dan door lid te worden of met een financiële bijdrage.

Word gratis lid Investeer in ons

Al ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of in ons geinvesteerd? Vul je e-mailadres is om toegang te krijgen.