Ambieer je een carrière in de onderzoeksjournalistiek en wil je leren hoe je daar geld mee verdient? Bij de vakschool Open Eyes leer je niet alleen multimediaal werken, onderzoeken en publiceren, maar ook ondernemen. Het nieuwe studiejaar start op 24 Augustus 2020.

Heb je genoeg schoolbanken gezien, maar ben je nog niet uitgeleerd?

Bij Open Eyes werken studenten onder begeleiding van toppers uit de beroepspraktijk aan echte opdrachten die bedoeld zijn voor publicatie en niet alleen om op school in te leveren.

Open Eyes leidt op tot allround onderzoeksjournalisten die hun geld kunnen verdienen met journalistiek werk. Ook in een slechte arbeidsmarkt. Deelnemers worden direct ondergedompeld in de realiteit: vanaf de allereerste dag maak je publicaties om te verkopen aan diverse media. Zo leer je zowel de kneepjes van het (onderzoeks)journalistieke vak als manieren om rond te kunnen komen van publicaties.

Documentaires maken, een gedegen journalistiek onderzoek opzetten en artikelen schrijven die de wereld op zijn kop kunnen zetten. Bij Open Eyes leren de journalisten in spe dit allemaal. Met journalistieke vaardigheden alleen redden de studenten het niet na hun afstuderen. Oprichter Geesje van Haren: “Voor journalistiek in loondienst of op min of meer vaste freelancebasis is in deze tijd steeds minder plaats. Daarom staat naast onderzoeksjournalistiek ook journalistiek ondernemen centraal bij Open Eyes.”

Open Eyes onderscheidt zich van de bestaande universitaire, particuliere en hbo-opleidingen door studenten zowel te leren ondernemen als onderzoeksjournalistiek te laten bedrijven. “Op school leer je meestal niet hoe je een verhaal verkocht krijgt of hoe je geld verwerft voor een project”, zegt van Haren.

De opleiding valt gelijk met het academische jaar 2020/2021. Iedere maandag worden er colleges gegeven en praktijk opdrachten uitgevoerd. Studenten combineren werken en leren. Ze gaan één dag naar school en werken vier dagen in de praktijk. Op deze manier is het voor afgestudeerde journalisten ook mogelijk om alsnog te leren ondernemen. Ook succesvolle freelancers die graag onderzoeksjournalistieke vaardigheden willen opdoen kunnen hierdoor bij Open Eyes terecht.

Het opleidingsjaar is een springplank naar een multiskill carrière. Of dat nu in de journalistiek is, bijvoorbeeld bij een redactie, in dienst van een van de bedrijven waar onderzoek voor gedaan is of door als freelancer een project op te zetten. Na een jaar Open Eyes kan het allemaal.

Zelf aan de slag

De vakschool beslaat 10 uur per week. Dus is er genoeg ruimte voor deelnemers om naast de collegedagen zelfstandig te werken. Met deze studie kunnen deelnemers stappen maken om geld te verdienen. De journalistieke producties en de onderzoeksprojecten waar tijdens de studie aan wordt gewerkt, zijn echte opdrachten die verkocht kunnen worden. Zo ontstaat de kans om al tijdens het studiejaar het inschrijfgeld voor Open Eyes terug te verdienen.

Deelnemen

Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met Geesje van Haren: 06-22263260. 

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over Open Eyes?
Download hier de informatie voor deelnemers.

Wil je meer weten over de docenten van Open Eyes? Klik dan hier.

De algemene voorwaarden van Open Eyes vind je hier.

Voor vragen kan je contact opnemen via: gvanharen@xs4all.nl en cc info@verspers.nl.

 

Of kijk eens naar wat we nog meer aanbieden:

Naast de Open Eyes opleiding, bieden we ook Open Eyes masterclasses aan. Als je deelneemt aan onze masterclasses groeit je professionele ontwikkeling en heb jij je netwerk uitgebreid met ambitieuze vakgenoten die zich, net als jij, blijven ontwikkelen.

Als je geïnteresseerd bent in coaching kun je ook bij Open Eyes terecht. Het kan gaan om inhoudelijke begeleiding bij een specifieke onderwerp of een traject waarbij subsidie, crowdfunding of sponsoring wordt gezocht. Zo'n traject kun je ieder moment starten. De prijs is vanaf € 840,-.

Zie hier de verschillende mogelijkheden.

Voor vragen kun je contact met ons opnemen: info@verspers.nl of bellen met: 06-222 63 260


VersPers - Open Eyes voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen.
 

VersPers - Open Eyes is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwerijs (NRTO). Lees hier de gedragscodes en algemene voorwaarden.